Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze

ΝΤΟΥΚΑΝ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

(Slow Cooker Recipe) 

ΝΤΟΥΚΑΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com


Αυτή η νοστιμιά είναι αφιερωμένη στην φιλενάδα μου την Σωσώ που έχει κρύψει το slow cooker στην αποθήκη!
Βέβαια, και γω μία από τα ίδια είχα κάνει...κάπου φυλαγμένο το είχα... και με την κουβέντα, το "ξέθαψα" για να δω τι μπορώ να φτιάξω...
Το ψαρονέφρι έγινε "λουκούμι" και με το γλάσο βαλσάμικου ταίριαξε απόλυτα... οπότε... λυπάμαι Σωσώκα που θα σε βάλω σε μπελάδες, αλλά πρέπει να ξαναβγάλεις την συσκευούλα.
Φυσικά, μπορεί να γίνει και στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία!

Υλικά

Για το Ψαρονέφρι
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγα φύλλα φασκόμηλο
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 1/2 κούπα νερό
Για το Γλάσο Βαλσάμικου
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/4 κούπα Ξύδι Balsamico
  • 2 κ.σ. Soy Sauce (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κ.σ. στέβια ή γλυκαντικό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (ανεκτό)
Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τα μυρωδικά (ψιλοκομμένα ή περασμένα από μούλτι).
Ρίχνουμε το νερό στην συσκευή slow cooker (ή σε ένα μικρό πυρέξ) και τοποθετούμε το ψαρονέφρι μας μέσα. 
Αφήνουμε να σιγοψηθεί. 
Στο slow cooker το άφησα όλο το βράδυ στην χαμηλή θερμοκρασία. Αν το βάλουμε στον φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί και ελέγχουμε.
Κατά τη δειάρκεια του ψησίματος, μπορούμε να γυρίσουμε τα κομμάτια μια δυο φορές.

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Μόλις έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας, ετοιμάζουμε το γλάσο βαλσάμικου.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει και να γίνει μια ωραία σάλτσα.

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε το φαρονέφρι, αφήνουμε λίγο να ψηθεί ακόμη, γυρνάμε τα κομμάτια και αλείφουμε κι απ την άλλη πλευρά και αφήνουμε λίγο ακόμη.

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σ ένα μικρό ταψάκι ή σε αλουμινόχαρτο, τα αλείφουμε με την σάλτσα μας, ψήνουμε σε γκριλ για 3-4 λεπτά, γυρνάμε τα κομμάτια και κάνουμε το ίδιο ξανά.

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com
Καλή σας όρεξη και…keep Dukaning!!!

Dukan Pork Tenderloin with Balsamic Glaze - dukanomageirevontas.blogspot.com










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου