Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Dukan Turkey Souvlaki

ΝΤΟΥΚΑΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com

Ήθελα να φτιάξω κάτι με φιλέτο γαλοπούλας σήμερα κι επειδή το φοβόμουν λίγο σαν γεύση (δεν χρησιμοποιούμε συχνά γαλοπούλα στην Ελλάδα - εκτός την γεμιστή βέβαια), θυμήθηκα μια συνταγή του Πετρετζίκη για μαρινάρισμα σε άλμη.
Τελικά βγήκαν υπέροχα, τόσο μαλακά που εξαφανίστηκαν απ το τραπέζι πριν καν βάλω λίγο αλατάκι ή λεμονάκι παραπάνω!

Υλικά

Για την Άλμη
  • 550 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 1 κ.σ. στέβια (στην δική του συνταγή είχε μέλι και είπα να βάλω στέβια)
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα (ανοιγμένες)
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
Για τα Σουβλάκια
  • 750 γρ. φιλέτο γαλοπούλα (ή κοτόπουλο) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • την μαρινάδα που φτιάξαμε
Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα την άλμη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση.
Κατεβάζουμε απ την φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα να αναμειχθούν τα υλικά και τα αρώματα.

Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com

Σουρώνουμε την άλμη και την ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια γαλοπούλας και αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου (όσο μεγαλύτερα είναι τα κομμάτια μας, αφήνουμε λίγο περισσότερο να μαριναριστούν).

Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Βγάζουμε τα κομμάτια απ την μαρινάδα και τα περνάμε σε στικς για να φτιάξουμε τα σουβλάκια μας.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή πλάκα ψησίματος, μέχρι να πάρουν χρώμα απ όλες τις πλευρές.

Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com

Ψήνουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμη, για να ψηθεί το κρέας και μέσα.

Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com

Καλή σας όρεξη και…keep Dukaning!!!


Dukan Turkey Souvlaki - dukanomageirevontas.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου