Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Dukan Vine Leaves Dolma stuffed with Beef in Egg-Lemon Sauce

ΝΤΟΥΚΑΝ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ 

(Από την Βέλια Νουρόγλου)

Dukan Vine Leaves Dolma stuffed with Beef in Egg-Lemon Sauce - dukanomageirevontas.blogspot.com

Ξεκίνημα ενός πολύ όμορφου μήνα και με πολλές από τις Ντουκαν - οφιλενάδες μου <3.
Στην αρχή ήθελα να τις φτιάχνω και γω για να σας τις βάζω βήμα βήμα, αλλά δεν προλαβαίνω ... και είναι τόσο λαχταριστές, οπότε ... θα σας τις βάζω εδώ όπως θα τις δείτε στα αρχεία της ομάδας μας Dukan Diet Recipes - Dukanomageirevontas FB!

Υλικά
  • αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε βαζάκι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο λαχανικό τυλίγεται, όπως φύλλα από μαρούλι, λάχανο, κινέζικο λάχανο, πατζάρια κ.α.)
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 Ματσάκι Μαϊντανό
  • Μπόλικο δυόσμο
  • 1 καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πράσα, το άσπρο μέρος
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1,5 κ.γ. αλάτι (υποκατάστατο)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά
  • 2 ξυνά λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (προεραιτικά) για το τελείωμα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ για το δέσιμο

Εκτέλεση

1.   Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα αν είναι φρέσκα και τα απλώνουμε σε ένα τρυπητό ένα ένα. (Τα κονσερβοποιημένα τα ξεπλένουμεπολύ καλά σε τρεχούμενο νερό)
2.   Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τα πράσα, το ψιλό-τριμμένο καρότο,  τον άνιθο, τον δυόσμο και το μαϊντανό.
3.   Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά σε νεράκι, να μαραθούν τα κρεμμύδια και να γλυκάνουν.
4.   Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να στεγνώσει από τα ζουμιά.
5.   Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους βάζουμεστην κατσαρόλα με σειρά, δίπλα δίπλα να μην ανοίξουν (εγώ χρησιμοποίησα το μηχάνημα …. Το γνωστό !!!). (Εγώ έστρωσα φύλλα από κινέζικο λάχανο στον πάτο)
6.   Μόλις στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα στίβουμε από πάνω ένα λεμόνι και προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν.
7.   Τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα από πάνω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
8.   Βάζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει το νερό και έπειτα χαμηλώνουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1,5 ώρα στηνκατσαρόλα ή στη χύτρα ταχύτητας για 20 με 30 λεπτά.
9.   Όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε και περιχύνουμε με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό, το χυμό του δεύτερου λεμονιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού. Αφήνουμε στη φωτιά να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips
Το καρότο και τα κρεμμύδια γλυκαίνουν πολύ τον κιμά και τον μαλακώνουν.
Τη  μεγάλη διαφορά κάνει ο δυόσμος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου