Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Dukan Baton Sale (Bâton Salé)

ΝΤΟΥΚΑΝ ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ 

(Από την Βενετία Σταυρίδου)

Dukan Baton Sale - dukanomageirevontas.blogspot.com

Άλλη μια λιχουδιά από την Βενετία σήμερα!
Μπατόν Σαλέ ή αλλιώς αλμυρά κουλουράκια ή κριτσινάκια, όπως και να τα πούμε είναι υπέροχα. 
Τα συνοδεύετε με λαχανικά, αλλαντικά ή τυράκι επιτρεπόμενο για την Ντουκάν.
Δεν είναι καταπληκτικά για ένα κάλεσμα?

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 6 κ.σ. γιαούρτι 0-2%
  • 4 κ.σ. γάλα φρέσκο 0/2%
  • 2 κ.σ. πίτουρο βρώμη
  • 1 κ.σ. πίτουρο σιταριού (για gluten free αντικαταστείστε με ρην κατάλληλη βρώμη)
  • 2 κ.σ. Protifar
  • 2 κ.σ. γάλα σκόνη Regilait ή 1 κ.σ. γάλα πούδρα
  • 1 κ.γ. αλεύρι κόντζακ
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζεμύθα
  • 1 κ.σ. σπόρους Chia ή 1 κ.γ. σουσάμι λευκό και μαύρο (ανεκτά)
  • 1 κ.γ. λιναρόσπορο ή 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο (ανεκτά) για πασπάλισμα
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

1. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικα.

2. Χτυπάμε λίγο τ' αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα ενσωματώνουμε με τα στέρεα υλικα και το φρεσκο γάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά (να τραβήξουν τα υλικά).

3. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και κόβουμε μπαστουνάκια πάχους έως ένα εκατοστό και μάκρος όσο τα θέλουμε.

4. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

5. Στα 2 λεπτά αν θέλουμε, βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε στα γρήγορα με παπαρονόσπορο και σουσάμι για πιο ωραία εμφάνιση.

6. Μετά τα 15 λεπτά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτα στον πάγκο μας.

7. Τα ξαναβάζουμε στους 120 για περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, να σκληρήνουν
και να γίνουν σαν τα κανονικά κριτσίνια (δεν γίνονται τόσο σκληρά, αλλά είναι αρκετά τραγανιστά).

Βγαίνουν αρκετά κομμάτια. Καλή επιτυχία!


Dukan Baton Sale - dukanomageirevontas.blogspot.com

Dukan Baton Sale - dukanomageirevontas.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου