Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Dukan Red Velvet Cake

ΝΤΟΥΚΑΝ ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET 

(Από την Βασιλίτσα Χατζίκου)

Dukan Red Velvet Cake - dukanomageirevontas.blogspot.com

Μια πολύ ωραία Red Velvet τούρτα που μας έστειλε η Βασιλίτσα.
Στην φωτογραφία είναι διπλή δόση για να βγουν 2 παντεσπάνια για την τούρτα!

Υλικά

Για κάθε παντεσπάνι
  • 4 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 2 κ.σ. πίτουρο σιταριού (για Gluten Free βάλτε το κατάλληλο βρώμης)
  • 3 κ.σ. γάλα πούδρα (ή 6 κ.σ. γάλα σκόνη Regilait)
  • 2 κ.σ. ασπράδι αυγού (ή κορν φλάουρ-προσοχή ανεκτό)
  • 2 κ.σ. κακάο Ντουκάν
  • 1 κ.γ. μαγιά διαλυμένη σε 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 5-6 κ.σ. γλυκαντικό
  • 2 βανιλίτσες
  • 4 αυγά
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 75 ml σόδα
Για την κρέμα
  • 1 κεσεδάκι τυρί cottage
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
  • 3 κ.σ. γλυκαντικό
  • 1 βανιλίτσα
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

2. Δυαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε και το γλυκαντικό.

3. Περνάμε όλες τις σκόνες απ' το μούλτι.

4. Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

5. Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους με το γλυκαντικό.

6. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε την μαρέγκα με τα στερεά υλικά και τέλος προσθέτουμε την μαγιά, την σόδα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

7. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα και ψήνουμε στους 160 σε αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).

8. Όταν έχουμε ετοιμάσει και τα δύο παντεσπάνια, γεμίζουμε στην μέση με την κρέμα μας και καλύπτουμε κι από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου