Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Dukan Easter Giblets Soup

ΝΤΟΥΚΑΝ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ "ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ"

(Από την Ελένη Καρακίδου)

Dukan Easter Giblets Soup - dukanomageirevontas.blogspot.com

Στην Ελλάδα, το Μεγάλο Σάββατο πάμε εκκλησιία για την Ανάσταση και μετά σπίτι "τρέχοντας" για να φάμε την μαγειρίτσα (ιδίως όσοι έχουν νηστέψει).
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα γίνεται με εντόσθια, σηκωτάκια και χόρτα, αλλά τελευταία κυκλοφορούν ακόμη και vegetarian εκδοχές της.
Σας βάζω μια παραλλαγή που μας έστειλε η Ελένη με συκωτάκια πουλιών.

Υλικά
  • 1/2 σηκωτάκια από κότα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • Άνηθο
  • Πίτουρο βρώμης προεραιτικά
  • 1 μαρούλι
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση


1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο και σε χοντρά κομμάτια το μαρούλι.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο νεράκι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα σηκωτάκια.

3. Μόλις πιουν τα υγρά, προσθέτουμε το μαρούλι και νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμερή την θέλετε την μαγειρίτσα σας - η Ελένη το κάνει σαν σουπίτσα) και μόλις πάρει βράσει καπακώνουμε, προσθέτουμε το πίτουρο αν θέλουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

3. Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονό μας χτυπώντας το αυγό με το ζουμάκι του λεμονιού.

4. Προσθέτουμε λίγο λίγο απ το ζουμάκι της κατσαρόλας στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην βράσει το αυγό (απλά να πάρει την θερμοκρασία που έχει η μαγειρίτσα μας) και τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρούμε!



More Soup Recipes here: Dukan Soups

Dukan Soups

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου