Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Dukan Halva

ΝΤΟΥΚΑΝ ΧΑΛΒΑΣ

(Από την Ελένη Καρακίδου)

Dukan Halva - dukanomageirevontas.blogspot.com

Ένα επίκαιρο γλυκάκι που μας έχει βάλει στην ομάδα η Ελένη.
Γιατι ...  Σαρακοστή έχουμε ... μη ζηλεύουμε τον χαλβά που τρώει η υπόλοιπη οικογένεια!!!

Υλικά
  • 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 3 κ.σ. πίτουρο σιταριού (από β' φάση) (για gluten free βάλτε την κατάλληλη βρώμη) ή αντικαταστήστε με πίτουρο βρώμης για α΄ φάση
  • 1 φλυτζάνι γάλα 0%
  • 1/3 φλυτζανιού τσάι με άρωμα πορτοκάλι
  • 8 κουφετάκια ζαχαρίνης (του Lidl έβαλε) και μερικές σταγόνες στέβια υγρή
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση


1. Φτιάχνουμε το τσάι και ρίχνουμε μέσα τα γλυκαντικά και την ζελατίνη, να λιωσουν. 

2. Προσθέτουμε το γάλα, το άρωμα πορτοκαλιού, τα πίτουρα, το μπέικιν και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν τα πίτουρα για 1 ώρα περίπου.

3. Σε ένα πήλινο σκεύος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και σκουπίζουμε με χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 (σε αέρα) για περίπου 25 λεπτά.

3. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι όπως μας αρέσει (η Ελένη έφτιαξε με νερό, γλυκαντικό και κανέλα) και το ρίχνουμε πάνω στον χαλβά, να το απορροφήσει όλο.

Tips: Αν θέλουμε το περιχύνουμε με κάτι σοκολατένιο, όπως σιρόπι σοκολάτας ή σάλτσα σοκολάτας.



More Sweet Recipes here: Dukan Sweet Recipes

Dukan Sweet Recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου