Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Dukan Minced Beef Pie

ΝΤΟΥΚΑΝ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ 

(Από την Μαρία Κοτσολάκη)

Dukan Minced Beef  Pie - dukanomageirevontas.blogspot.com

Πίτες ... πίτες ... και πάλι πίτες!
Οι αγαπημένες μου, το ξέρετε άλλωστε, σας το χω πει τόσες φορές χαχαχα.
Κιμαδόπιτα αυτή τη φορά απ την Μαρία! 
Το καλύτερο πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό ή βραδυνό ... ή επιδόρπιο ... όποτε και να το φάτε θα ναι ότι χρειάζεσθε!


Υλικά
  • Για την Βάση
    • 1 αυγό
    • 2 κ.σ. πίτουρο βρώμης
    • 2 κ.σ. γιαούρτι 0%
    • 1 κ.γ. μπέικιν
    • Αλάτι κατά προτίμηση
    • Πιπέρι κατά προτίμηση

  • Για την Γέμιση
    • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 1/2 κρεμμυδάκι τριμμένο
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
    • 1 κ.σ κονκασέ (σε μέρες PP) ή μισή κονσέρβα (σε μέρες PV)
    • Αλάτι κατά προτίμηση
    • Πιπέρι κατά προτίμηση
    • λίγη κανέλα
    • 1 πρέζα γλυκαντικό

  • Για την Μπεσαμέλ
    • 1 ποτήρι γάλα 0%
    • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (ανεκτό)
    • 1 αυγό χτυπημένο
    • Αλάτι
    • Μοσχοκάρυδο
    • Ζεμύθα για πασπάλισμα στο τέλος

Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150.

2. Φτιάχνουμε πρώτα την βάση, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.

3. Ρίχνουμε το μείγμα μας σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε αντιστάσεις για περίπου 10-15 λεπτά (δεν χρειάζεται να πάρει χρώμα)

4. Όση ώρα ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε την γέμιση τσιγαρίζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νεράκι τον κιμά, σε μέτρια φωτιά.

5. Περνάμε από μούλτι ή τρίβουμε το κονκασέ, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον κιμά, μαζί και με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτα περίπου και να "πιεί" τα υγρά του.

6. Όταν ψηθεί η βάση, την βγάζουμε απ το ταψάκι, βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και την ξαναβάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά (αν έχει πολλά υγρά μπορείτε να τον σουρώσετε λίγο)

7. Βάζουμε το γάλα σ ένα κατσαρολάκι μαζί με το κορν φλάουρ και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να μην μας σβολιάσει. Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε απ την φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τέλος το χτυπημένο αυγό συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ζωηρά. Το ξαναβλαζουμε για 2-3 λεπτά στην φωτιά να πήξει η μπεσαμέλ μας και την ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας.

8. Πασπαλίζουμε με τυρί Ζεμύθα και ψήνουμε στους 200 σε αντιστάσεις, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

TIPS:

-Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και μουσακάς σε μέρες PV, αντικαθιστώντας την βάση με ψημένες φέτες μελιτζάνας.

-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.



More Bread and Pies Recipes here: Dukan Bread and Pies Recipes

Dukan Bread and Pies Recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου