Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Dukan stuffed Eggplants with Beef and Bechamel Sauce

ΝΤΟΥΚΑΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

(Από την Μαρία Γεωργούλη)

Dukan stuffed Eggplants with Beef and Bechamel Sauce - dukanomageirevontas.blogspot.com

Μελιτζάνες παπουτσάκια σήμερα, μια ωραία συνταγή που φτιάχνουμε στην Ελλάδα.
Στην ουσία είναι ψητές μελιτζάνες, γεμισμένες με κιμά και από πάνω κρέμα μπεσαμέλ και βγαίνει ένα καταπληκτικό φαγητό για μέρες PV.


Υλικά
  • 10-12 Μελιτζάνες φλάσκες
  • Έτοιμο κιμά Μπολονέζ (συνταγή εδώ Dukan Bolognese Sauce ή όπως την φτιάχνετε), χωρίς πολλά ζουμιά
  • Μπεσαμέλ (συνταγή της Μαρίας πιο κάτω ή όπως την φτιάχνετε)
  • Τυρί Ζεμύθα

  • Για Μπεσαμέλ
    • 600 ml γάλα 0%
    • 3 κ.σ. κορν φλάουρ (ανεκτό για 3 φορές)
    • 1 κ.γ. μπέικιν (προεραιτικά)
    • 1 κρόκο
    • Αλάτι κατά προτίμηση
    • Πιπέρι κατά προτίμηση
    • Τυρί Ζεμύθα κατά προτίμηση


Εκτέλεση


1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε στην μέση και τις αδειάζουμε (να γίνουν σαν παπουτσάκια ή βαρκούλες)

2. Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε την μισή "ψίχα" που έχουμε βγάλει και την προσθέτουμε στον έτοιμο κιμά μας.

3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ζεσταίνοντας σε χαμηλή φωτιά το γάλα και μόλις είναι ελαφρώς χλιαρό το κατεβάζουμε απ την φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθεί.

4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.

5. Κατεβάζουμε, προσθέτουμε την Ζεμύθα και τον κρόκο ανακατεύοντας ζωηρά και αφήνουμε να κρυώσει (πήζει όσο κρυώνει).

6. Γεμίζουμε με τον κιμά τις μελιτζάνες, ρίχνουμε παό πάνω λίγες κουταλιές μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με Ζεμύθα και ψήνουμε στους 180, μέχρι να ψηθεί η μελιτζάνα και να ροδίσει η μπεσαμέλ.

7. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.




More Beef recipes here: Dukan Beef Recipes

Dukan Beef Recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου