Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Dukan Yellow melting Cheese

ΝΤΟΥΚΑΝ ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ

(Από την Δέσποινα Χατζηγεωργίου)

Dukan Yellow melting Cheese - dukanomageirevontas.blogspot.com

Έχουμε κάνει πολλά τυράκια στην ομάδα.
Αλλά αυτό το τυράκι που λιώνει κι όλας μας έχει σώσει.
Ευχαριστούμε πολύ την Δέσποινα που μας το προτείνει και το έχει προσαρμώσει στα Ελληνικά δεδομένα από ένα site εξωτερικού (link κάτω) και την Βενετία για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.


Υλικά
  • 1 lt γάλα 0-2%
  • 4 κεσεδάκια τυρί cottage 2,2%
  • 100 γρ. φέτα Παγώνη τριμμένη προαιρετικά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα σκόνη
  • αλάτι κατά προτίμηση

Εκτέλεση


1. Σ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με αυγοδάρτη για να μην μας κολήσει.

2. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 80 βαθμούς (είναι όταν αρχίζουν να βγαίνουν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια για όσους δεν έχετε θερμόμετρο), προσθέτουμε τα cottage και την φέτα.

3. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να 'κόψει΄, περίπου για 2 λεπτά ακόμη.

4. Ρίχνουμε το μείγμα σ ένα τουλπάνι και το αφήνουμε να σουρώσει απ τα υγρά του.

5. Αφού σουρώσει, περνάμε το μείγμα από μούλτι, να γίνει σαν κρέμα και να μην έχει σβώλους.

6. Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη σόδα και τα ξαναρίχνουμε μαζί με το μείγμα μας στο κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα και ν αρχίσει να λιώνει το τυρί μας.

7. Όταν έχει πάρει την υφή του κίτρινου λιωμένου τυριού, είναι έτοιμο.

8. Στρώνουμε ένα ταπεράκι ή ένα μπωλ  (για καλούπι) με μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

9. Μόλις κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.


Dukan Yellow melting Cheese - dukanomageirevontas.blogspot.com

Link συνταγής: http://www.oana-camacho-recipes.com/2014/06/cascaval-dukan-dukan-homemade-cheese.html?m=1http://www.oana-camacho-recipes.com/2014/06/cascaval-dukan-dukan-homemade-cheese.html?m=1


More  Basic Recipes here: Dukan Basic Recipes

Dukan Basic Recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου