Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Dukan Choco Cake filled with Caramel Nutella

ΝΤΟΥΚΑΝ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

(Από την Βέλια Νουρλόγλου)

Dukan Choco Cake filled with Caramel Nutella - dukanomageirevontas.blogspot.com

Νέα σοκόλαση μας "βρήκε" κι αυτή τη φορά γεμισμένη με Μερέντα Καραμέλα!

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να μπείτε στο ποστ: Dukanomageirevontas Team posts


Υλικά
  • Για το κέικ
    • 4 αυγά
    • 34 χαπάκια γλυκαντικό
    • 5 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
    • 2 κ.σ. γάλα σκόνη
    • 2 κ.σ. κακάο
    • 3 κ.σ. ασπράδι σκόνη
    • 3 κ.σ. Protifar
    • 2-2μισι κ.σ. mix fibres  (μείγμα πρωτεϊνικών σκονών που επιτρέπονται στην Ντουκάν-πληροφορίες εδώ Mix Fibres post)
    • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • άρωμα βούτυρο
    • άρωμα πορτοκάλι
    • 1 κ.σ. μπέικιν

  • Για την Μερέντα Καραμέλα
    • 10 κ.σ. γάλα πούδρα
    • 32 χαπάκια γλυκαντικό
    • 3 κ.σ. mix fibres  (μείγμα πρωτεϊνικών σκονών που επιτρέπονται στην Ντουκάν-πληροφορίες εδώ Mix Fibres post)
    • 2 κ.σ. κακάο
    • άρωμα καραμέλα
    • άρωμα φουντουκι
    • 1/2 κούπας νερό κι όσο χρειασθεί ακόμη για να πάρει την υφή της μερέντας

Εκτέλεση


1. Ετοιμάζουμε την μερέντα μας από το προηγούμενο βράδυ ή λίγες ώρες πριν.

2. Την κρατάμε σκεπασμένη με μεμβράνη για να μην στεγνώσει, εκτός ψυγείου μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

3. Ετοιμάζουμε το κέικ μας,  ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, να γίνει ένας παχύς χυλός.

4. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν κι ανακατεύουμε απαλά.

5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης ~27 cm  και ψήνουμε στους 160 σε αντιστάσεις για ~30 λεπτά.

6. Όταν ψηθεί το κέικ μας ετοιμάζουμε την μερέντα μας ανακατεύοντας την με λίγο νεράκι για να ξαναπάρει την υφή που θέλουμε.

5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε στη μέση και το γεμίζουμε με την μερέντα μας.

TIP
Το κρατάμε στο ψυγείο κι όταν θέλουμε να σερβίρουμε το ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα.


More Sweet Recipes here: Dukan Sweets

Dukan Sweets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου